14 000 домакинства ще получат безплатна подмяна на отоплителните си уреди в София.

...
14 000 домакинства ще получат безплатна подмяна на отоплителните си уреди в София.
Коментари Харесай

Безплатно подменят отоплителните уреди на 14 000 семейства в София

14 000 домакинства ще получат безплатна подмяна на отоплителните си уреди в София. Това стана ясно от думите на зам.-кмета по екология на столицата Десислава Билева.

" Ще подновим уредите на над 14 хиляди семейства ", това сподели Билева по време на инспекция на монтажната активност на нови климатици в кв. " Овча купел ".

Билева ревизира осъществяването на програмата за замяна на старите печки на твърдо битово гориво с по-екологични отоплителни уреди.

" Подмяната на отоплителните уреди е една от ограниченията, свързани с чистотата на въздуха. Столична община непрекъснато се бори с мръсния въздух, само че за това способстват атмосферните въздействия. Столична община не стопира да работи към този момент над 10 години за по-чист въздух ", сподели Билева.
 istock istock
" Имаме инсталирани над 6 хиляди уреда. Имаме механизъм за инспекции на всички източници на замърсяване на въздуха. До три месеца след кандидатстване би трябвало да бъде инсталиран апарат. Всяко домакинство има право на три уреда подвластното от площта на жилището ", съобщи тя.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР